Hoe overleef ik … – Van de hak op de tak (5) – Column Irma

12 juni 2010 • Columns Irma, Leven met P, Parkinsonzorg • Bekeken: 1545

Irma valt nog eens … nu uit haar bed


Omdat de blauwe plekken rond het linkeroog zich begonnen terug te trekken vond mr. P het de hoogste tijd om ook rechts deze aardige tatoeage aan te brengen,  en hielp mij een handje door wederom ’s nachts een kleine valpartij te organiseren, zodat ik ook rechts fraai gebutst en gekleurd ben. Enig talent kan hem niet ontzegd worden. Bij de dokter gaan alarmbellen rinkelen – het slaapmiddel en  mr. P worden in de ban gedaan: mr. P trekt zich niets van bevelen aan, maar mijn zoete slaaproesje wordt zonder pardon de deur uitgeschopt, en mijn bed wordt een vesting met voorzorgsmaatregelen voor uit- en ingang.
Niet alles is kommer en kwel, ook hier mag ik mijn burgerlijke plichten vervullen en ten stembus trekken, heel modest per rolstoel, zó bereiken we de lokale hogepriesters van de democratie, en koningin Beatrix – geschilderd in de nationale driekleur – zag dat het goed was.
Terug in het ziekenhuis werd er als oefening nog een brandalarm gegeven, opdat iedereen bij echte calamiteiten weet wat te doen.
A job well done.
Irma Beers
,

Reageren is niet mogelijk